Lubbert Gnodde 1977
Wie is Lubbert Gnodde?
Lubbert Gnodde werd geboren op Urk. Is een zoon van Jeltje Gnodde - Van Veen. Zijn vader is wijlen Jan Gnodde. Momenteel woont Lubbert in Amsterdam en is getrouwd met Lisa Willems die van Amerikaanse afkomst is. Zij hebben samen een zoon Nathaniel en ook een dochter Genevieve Anna.

Opleiding:
Hij begon met orgellessen op 9-jarige leeftijd op het Muzisch Centrum in Emmeloord bij Wouter van den Broek. VanDe studie bij Robilliard is inmiddels beëindigd.af zestienjarige leeftijd werden tevens pianolessen gevolgd bij Johan Huitema. Vervolgens studeerde hij orgel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Hans van Nieuwkoop, Pieter van Dijk, Jacques van Oortmerssen en gastdocent Jean Boyer. Hij behaalde zijn eerste fase diploma cum laude. Daarna volgde een stage in Parijs bij Michel Bouvard aan het Conservatoire National Supérieur de Musique, waarvoor hij beurzen ontving uit het Han Lammers Fonds en het Ans Witting Stipendium. Het tweede fase diploma werd behaald met het predikaat ‘bijzonder goed’ en ook werd het praktijkdiploma kerkmuziek behaald. Daarnaast werden een aantal masterclasses en cursussen gevolgd bij onder andere Michael Radulescu, Montserrat Torrent en Andrès Çea-Galan. In 2002 ontving Lubbert een beurs uit het Prins Bernhard Cultuurfonds om verder te studeren in Lyon bij Louis Robilliard. Het afsluitende examen werd door de jury unaniem beoordeeld als ‘zeer goed’. De studie bij Robilliard is inmiddels beëindigd.

concerten/concoursen:
Ervaring als uitvoerend musicus bestaat met name uit orgelconcerten en deelname aan concoursen.

Foto:Lubbert Gnodde

Een recente foto van Lubbert Gnodde.

Gewonnen prijzen:
In 2000 won hij twee eerste prijzen in het Nationaal Orgelconcours te Leiden.
In 2005 won hij Het Schnitgerconcours van het Alkmaarse Internationaal Orgelfestival Holland.
Bij laatsgenoemde prijs is ook nog vermeldenswaardig dat: De overwinning in Alkmaar bijzonder is omdat de jury de prijs cum laude heeft toegekend, met nog een aantekening: exceptioneel hoog niveau in de tweede ronde. Verder was hij deze keer de enige Nederlander die meedeed.
Foto:http://www.schnitger.nl

Lubbert Gnodde in de Grote Sint Laurenskerk te Alkmaar.

In 2005 won hij ook het orgelconcours dat in de Magdalenakerk in Goes werd gehouden.
In 2007 won Lubbert de eerste prijs en publieksprijs tijdens het Internationale Cesar Franck Concours in Haarlem. Het concours werd gehouden in de Kathedrale Basiliek. Meer info over dit concours is te vinden op www.cesarfranckconcours.nl

Wat doet Lubbert nu:
Lubbert werkt als piano/orgeldocent en als kerkmusicus: hij is organist van het Cavaillé-Coll orgel in de Augustinuskerk in A’dam-West.

De komende tijd zal Lubbert de volgende concerten verzorgen:
Geen opgave ontvangen.
Foto:http://www.passievoormuziek.nl/

Lubbert Gnodde tijdens een uitvoering in de Bethelkerk op Urk.


Tekst overgenomen van http://www.passievoormuziek.nl/index.php?mode=article&article=56
Foto's van http://www.passievoormuziek.nl/
en van http://www.schnitger.nl/

De informatie is overgenomen met toestemming van Lubbert Gnodde. Op dit moment heeft Lubbert nog geen Website, daar zal nog aan worden gewerkt. Lubbert heeft wel een emailadres klik op het onderstaande pictogram om Lubbert een email te sturen.
Website van Lubbert Gnodde in opbouw